De spelrelaterade problemen ökar

Under de senaste åren har trenden varit tydlig – de spelrelaterade problemen ökar samtidigt som de blir allt vanligare. I denna artikel tänkte vi därför prata mer om detta alarmerande problem.  

Spelreklamen får större plats  

Vid årsskiftet 2018/2019 föll det svenska spelmonopolet, vilket gjorde att det var fritt fram för såväl gamla som nya online casinon att marknadsföra sig och verkar på den svenska marknaden, förutsatt att de erhållit en spellicens av Spelinspektionen.

En tydlig negativ effekt av att spelmonopolet föll var att spelreklamen ökade markant. Den fick mer plats i samtliga marknadsföringskanaler. Numera finns det troligtvis ingen som inte kan åka kollektivtrafik, surfa på nätet, läsa tidningen, kolla på TV eller lyssna på radio, utan att bli exponerad för spelreklam.

De spelrelaterade problemen ökar

Samtidigt som spelreklamen tar allt större plats ökar också de spelrelaterade problemen. Aldrig någonsin tidigare har det varit så många som varit fast i ett spelberoende. Enligt siffror från Östra Småland Nyheterna uppges så mycket som 450 000 svenskar ha spelrelaterade problem.

Konsekvenserna av de spelrelaterade problemen är dessutom mycket allvarliga. Till de främsta hör:

  • Sömnproblem
  • Koncentrationssvårigheter
  • Depressioner

Samt andra problem som:

  • Stora skulder
  • Raserade familjer
  • Arbetslöshet

Och liknande….

Denna ökade problematik relaterade till spel ställer till stora problem både för den drabbade individen och dess närstående. Dessutom skapar det helt nya utmaningar för samhället – hur ska vi få bukt med dessa problem?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

femton + 14 =