Positiva effekter av att äta snor

Nu har forskare kommit med en ny studie och den visar att det inte alls är så farligt att äta snor. Faktum är att det tvärtom har positiva effekter, dels för den övergripande hälsan men också för tänderna. Forskarna kommer från flera olika universitet, bland annat Harvard och de menar att föräldrar inte behöver avskräcka sina barn från att pilla näsan som de brukar göra. Snor innehåller nämligen ofta goda bakterier som är bra för magen och tänderna. I tänderna hjälper det till och motverkar att dåliga bakterier får fäste. Andra forskningsresultat pekar på att bakterierna stärker försvaret mot luftvägsinfektioner och magsår.

Med tanke snoret positiva effekt på tänder så hoppas forskarna kunna utveckla en tandkräm som innehåller syntetiskt slem.

Ät mer kråkor

En av forskarna som har bidragit till studien menar att det både är bra och helt naturligt att äta snorkråkor. Människor som gör det är nämligen mer hälsosamma och lyckligare. På grund av företeelsens positiva effekter på immunförsvaret. Han menar att blandningen av näsans snor och bakterierna som fångas faktiskt fungerar som magmedicin. Så kanske är det något vi borde göra mer av.

Slem och snor är naturligt

Visste du förresten att kroppen producerar ungefär en liter slem per dag. Snor och slems främsta funktion är att förhindra att bakterier och allergener kommer in i luftvägarna. De mesta av slemmet sväljer vi. Vi producerar dessutom mer slem under vintern. Det i sin tur beror på att de hårsäckar som normalt rensar bort slemmet fungerar trögare när det är kallt.

Om du upplever att att du har trögflytande slem kan du avhjälpa det genom att dricka mer vatten. Att dricka mycket vatten är alltid viktigt, särskilt om du är förkyld men om du misstänker att ditt slem är trögt av någon annan anledning bör du givetvis alltid konsultera sjukvården.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 × två =